De energie van de zomer

Afgelopen weekend hebben we er al flink van kunnen genieten: de energie van de zomer zon. En vandaag is het midzomer. De zon staat op haar hoogste punt en het is de langste dag van het jaar. De zon is vandaag op haar krachtigst. En de natuur barst dus ook van de energie!

De symboliek van de zon

De zon staat voor mannelijkheid, kracht, vuur, warmte en energie. Ben jij moe en opgebrand, laadt jezelf dan op aan de zon. Kies een zonnige plek uit en laat de zon goed op je inwerken. We gaan niet voor niets op vakantie naar warme landen om even bij te tanken.

Wanneer je geniet van de energie van de zon, maakt je lichaam endorfine aan. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het zorgt voor energie en een geluksgevoel. Ook wordt er serotonine aangemaakt wat onrust laat verdwijnen en je vrolijk maakt.

Let op: gebruik natuurlijk wel een goede zonnebrandcrème om je huid te beschermen! Gebruik bijvoorbeeld een 100% natuurlijke crème van Suntribe. Daarnaast staat de zon voor een spiritueel ontwaken, een verruimd bewustzijn.

groeien met zonnekracht

Daarnaast staat de zon voor een spiritueel ontwaken, een verruimd bewustzijn. Door je te verbinden met de natuur en de kracht van het licht van de zon, kun je groei en bloei in je leven stimuleren. Om de zomerzon in te kunnen zetten voor jouw groei, begin je met het stellen van een doel voor jezelf.

Kies een vast moment van de dag uit, bijvoorbeeld de ochtend of avondzon, en voel de zomerse kracht van de zon. Voel hoe deze ook in jou werkt en je helpt te groeien. Gebruik deze zonne-energie om elke dag een actie te stellen die bij jouw doel past. Dit kan natuurlijk een grote actie zijn, maar ook de kleine acties zijn belangrijk om stappen te zetten!

Bron & credits naar: happinez, with joy en inspirerend leven