pexels-charlotte-may-5946743

Herfst recept: Chai tea

Sinds een tijdje maak ik zelf chai tea die tot nu toe bij iedereen in de smaak lijkt te vallen. Een heerlijke thee voor op de koude herfst/winteravonden. Zelf maak ik een keer per week een wat grotere hoeveelheid die ik over theezakjes verdeel. Zo kan ik iedere avond, wanneer ik thuiskom van een drukke dag op het werk, snel een lekker potje thee maken. En natuurlijk deel ik deze met alle liefde met jullie:

Ingrediƫnten:
  • 5 tot 10 kardemom bonen (gewoon in het kruidenrek van de supermarkt te verkrijgen)
  • 2 steranijs
  • 4 stukjes gedroogde gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • zakje zwarte thee
Optioneel:
  • vanille
  • melk, sojamelk, amandelmelk of speciale melkschuim melk
  • scheutje vanille siroop

Doe alle ingrediƫnten behalve de melk en siroop in een vijzel en zorg dat het geheel goed kapot gemaakt wordt om de smaken goed vrij te laten komen. Doe de kruiden in een theezakje of thee-ei en hang deze in je theepotje. Gooi er kokend water overheen en laat de thee lekker trekken.

Vervolgens kun je aan de slag met de melk. Verwarm deze in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Zorg dat deze niet gaat sussen. Wanneer de melk goed warm is, klop je hem op met je (melk)klopper tot er een stevige schuimlaag op zit. Je doet nu eerst de thee in je kopje, schenkt er vanillesiroop bij en vult het aan met de melk met een laagje schuim.

Cheers!