Plasticvrij: bulzakje?

Sinds ik op mezelf woon, is het me pijnlijk duidelijk geworden hoeveel producten er eigenlijk in plastic verpakt worden en hoeveel plastic er dus ook wekelijks in de prullenbak verdwijnt. Helaas is het anno 2022 (bijna) niet meer mogelijk om plasticvrij te leven. Maar ieder steentje draagt bij. En daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Neem je eigen herbruikbare zakjes mee naar de supermarkt voor groenten en fruit. Zo hoef je niet voor ieder paar appels en de boontjes een plastic zakje af te scheuren. Deze zogenaamde bulzakjes kun je op verschillende plekken kopen, maar zijn ook gemakkelijk zelf te maken.

Benodigdheden:

  • een stuk stof (gebruik bijvoorbeeld een kapot t-shirt)
  • lint of touw
  • schaar
  • naaimachine of naald en draad
  • spelden

  1. Bepaal het formaat van je zakje en knip een stuk stof dat 2x zo groot is + een halve centimeter voor de naad & een cm voor het omslagstukje bovenin
  2. Zigzag de stof rondom zodat deze niet gaat rafelen. Daarna speld je bovenin een tunnel af waar je uiteindelijk het touw of lint doorheen haalt. Vervolgens naai de deze vast.
  3. Daarna speld je de overige zijkanten van het zakje af met de naad van het tunneltje naar buiten en naait deze aan elkaar vast. Let op dat je niet het tunneltje dichtnaait.
  4. Draai het zakje nu binnenstebuiten en rijg het lintje erdoor (gebruik hierbij een veiligheid speldje om het jezelf gemakkelijker te maken).

Bron & credits naar: Doe het zero – Jessie & Nicky Kroon

Dit boek is zeker de moeite waard om te kopen als je meer leuke “zero waste” tips wil lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *