Volle maan: 8 december 2022

De volle maan van 8 december om 05:07 uur is de laatste volle maan van het jaar. Het is de maan van kracht om datgene los te laten wat je niet langer dient. Deze volle maan staat in het teken van Tweelingen.

Tijdens deze volle maan ligt de nadruk op de tweestrijd door het Tweelingen teken. Je kijkt zowel terug op het afgelopen jaar als vooruit naar het nieuwe jaar en de toekomst. Het is een tijd om aan de slag te gaan met affirmaties die duidelijkheid geven. Twijfel niet meer over wat je wil. Breng hoop en werkelijkheid in balans met elkaar. Zend een duidelijke boodschap het heelal in. En onthoud dat niets onmogelijk is wanneer je niet opgeeft.

Ritueel voor de volle maan van 8 december 2022

  1. Kijk terug op het afgelopen jaar. Wat heb je geleerd? Welke nieuwe inzichten heb je gekregen en wat heb je met deze inzichten gedaan of wil je hier nog mee gaan doen?
  2. Kies een affirmatie voor de komende (koude) periode. Wat heb je echt nodig om te leven? Waar wil je naartoe? Zeg het tegen jezelf en geloof erin. Of schrijf het op en lees het iedere avond voor je naar bed gaat.
  3. Neem in deze koude en donkere periode tijd voor jezelf door middel van rust, stilte en zelfreflectie.
  4. Doe een offer door een ander te helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen om je heen of de natuur en het milieu. Is er iets wat je wil geven uit dankbaarheid of juist hebt gekregen waar je dankbaar voor bent?
  5. Het einde van het jaar staat ook symbool voor de dood. En dan niet zozeer fysieke dood, maar juist emotionele. Welke emotionele dingen wil je loslaten?