(Volle) maan kalender

Leven met de seizoenen en de maan, het is iets waar ik erg door geboeid ben. Het wil nog niet altijd helemaal lukken in het drukke hedendaagse leven. Maar als het even kan, dan ben ik er bewust mee bezig. Als stok achter de deur heb ik daarom een (volle) maan kalender gemaakt die me helpt te herinneren aan de (volle) manen in 2023. Je kan deze volle maan kalender gratis downloaden via de button hieronder.

Uitleg van de maanfasen

Nieuwe maan: De nieuwe maan is de periode waarin inzichten worden verkregen voor nieuwe intenties. Sta stil bij oude intenties en of deze al zijn vervuld of eventueel aangepast mogen worden. En wanneer ze vervuld zijn, geeft dit weer ruimte voor nieuwe intenties.

Eerste kwartier: Tijdens het eerste kwartier leg je oude en nieuwe intenties naast elkaar. Je gaat nadenken hoe je jouw intenties waar kan maken door een concreet plan te maken. Het is dé voorbereiding op de volle maan.

Volle maan: Bij de volle maan vieren en delen we het leven. Onze dankbaarheid wordt uitgesproken en ook onze wensen worden kenbaar gemaakt. En datgene wat je niet meer mee wil nemen of aandacht wil schenken, schrijf je op en verbrand je.

Laatste kwartier: Het laatste kwartier is de laatste fase voor de nieuwe maan. Tijdens deze periode is reiniging erg belangrijk. Oftewel: wat mag er losgelaten worden. Denk hierbij aan irritaties, verdriet, teleurstellingen, zienswijzen etc.

Hoe vier jij de volle maan?