Volle maan wandeling

De volle maan, het blijft iets magisch! In de dagen er naartoe heeft het invloed op onze nachtrust, het versterkt je emoties, en je voelt je sneller geïrriteerd. Het klinkt niet echt als hele fijne effecten. Maar toch brengt het je ook een hele boel als je leeft met de maan. En daarom besloten wij een volle maanwandeling te doen. Een soort ritueel in het licht van de volle maan. Ben jij benieuwd welke rituelen je allemaal kan uitvoeren tijdens een volle maan wandeling? Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Soort volle maan

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wanneer het volle maan is. Voor 2023 zullen we een maan kalender op onze website plaatsen waar in staat wanneer het volle maan, eerste en tweede kwartier en nieuwe maan is. En wist je dat iedere volle maan weer in het teken van iets anders staat. Deze betekenis hangt samen met de seizoenen en de stand van de planeten. Wij hebben een overzichtje gemaakt van namen van de volle manen per seizoen en waar deze voor staan:

1.Tussen 21 december & 19 januari – De maan van de aanvang

Wat zijn jouw diepste wensen?

2.Tussen 19 januari & 18 februari – De maan van de wijsheid

Welk pad is het best om mijn wensen te realiseren?

3.Tussen 18 februari & 19 maart – De maan van het licht

Welke van mijn wensen mogen het licht zien? Wat is voor dit jaar en wat voor later?

4.Tussen 19 maart & 18 april – De maan van de liefde

Wat is er nodig voor de groei van mijn wensen?

5.Tussen 18 april & 17 mei – De maan van de terugkeer

Inzicht in de cycli van het leven; heb vertrouwen.

6.Tussen 17 mei & 16 juni – De maan van de expressie

Alle voorbereidingen voor je wensen zijn gedaan en in werking gezet; waar moet je nog extra aandacht aan schenken?

7.Tussen 16 juni & 15 juli – De maan van wasdom

Genieten en terugkijken naar de realisatie van je wensen tot nu toe.

8.Tussen 15 juli & 14 augustus – De maan van het geven

Tijd om te oogsten en de aarde te danken.

9.Tussen 14 augustus & 12 september – De maan van het weten

Plotseling inzicht of diep innerlijk weten.

10.Tussen 12 september & 12 oktober – De maan van de voorouders

Wat is van vroeger en wat is van mij? Inzicht in wat anders kan.

11.Tussen 12 oktober & 10 november – De maan van de transformatie

Voorbereiding om je focus van buiten naar binnen te leggen.

12.Tussen 10 november & 10 december – De maan van kracht

Kracht om datgene los te laten wat je niet langer dient.

13.Tussen 10 december & 20 december – De maan van de overpeinzing

Je kijkt hier terug over een lange periode (dit is maar eens in de drie jaar).

Vragen voor jezelf

Nu je weet waar de verschillende manen voor staan, kun je je eerste ritueel vormgeven. Maak een mooi kaartje waar je vragen aan jezelf opschrijft die passen bij het thema van de volle maan. Zo kun je voor de volgende volle maan op 8 december 2022 bijvoorbeeld vragen stellen zoals: Wat dient mij niet langer meer? Hoe ga ik dit los laten? Daarna kan je een affirmatie doen waarmee je jezelf helpt om datgene los te laten wat je niet meer wil vasthouden. Voorbeeld: Ik ga niet langer vasthouden aan vriendschappen waar ik meer energie instop dan ik ervoor terugkrijg.

Je kan dit kaartje natuurlijk bewaren als reminder om dit ook echt los te laten. Wanneer je het gevoel hebt dat je datgene al los hebt gelaten, kun je het kaartje ook ritueel verbranden of mee laten stromen met een rivier. Je kan hierbij dank zeggen voor hetgeen het je gebracht heeft en vervolgens zeg je hardop dat je nu klaar bent om het los te laten. Door het te verbranden/stromen laat je het ook echt achter je.

Leuke tip: Wil jij jouw ritueel aanpassen op de seizoenen? Gebruik dan in plaats van een kaartje iets uit de natuur dat bij dat seizoen hoort. Denk bijvoorbeeld aan gevallen bladeren in de herfst, bloemblaadjes in de lente of zomer, en dorre takken in de winter. Ieder seizoen heeft wel iets moois te bieden wat je voor jouw ritueel kunt gebruiken.

Je beantwoord je vraag natuurlijk lekker buiten in het licht van de volle maan. Bedenk dan ook niet voor je wandeling de antwoorden, maar laat je hierdoor overvallen tijdens de wandeling. Luister naar je gevoel en vertrouw op je intuïtie en onderbewustzijn.

Kaartendeck

Zelf vindt ik het ook altijd wel fijn om een kaartje uit een kaartendeck te trekken. Zo gebruik ik het kaartendeck “Spirit Animals” van de Spirit Junkies graag. #nospon. Je kan jezelf een vraag stellen voordat je een kaart trekt of aan iets specifieks denken. Maar je kan je ook gewoon laten overvallen door de kaart en kijken of je een connectie ziet met jouw leven op dit moment.

De innerlijke mens

Hoe zweverig dit ook klinkt, dat is het totaal niet. Want tijdens een wandeling en het vertrouwen op je intuïtie, is het natuurlijk ook wel lekker om tussendoor wat te eten of drinken. In de herfst en winter is het bijvoorbeeld wel lekker om een thermoskan met een lekkere thee mee te nemen. En in de zomer kan een heerlijke fles met fruitwater een verfrissing zijn. Zo hadden wij afgelopen week een heerlijke zelfgemaakte chai latte en stukjes chocola mee. Zeker als je even samen op een bankje zit te kletsen over je vragen, maakt dat het we af.

En als laatste tip wil ik je meegeven om je te laten leiden door wat goed voelt. Sta stil bij de dingen die spelen in je leven zonder oplossingen te bedenken voor je problemen of iets dergelijks. Leef lekker in het hier en nu!