Ontstoken oogleden?

Ik heb zelf regelmatig last van kleine ontstekingen op en rond mijn oogleden. Het is iets wat keer op keer terug blijft komen. En tot voor kort, wist ik niet echt wat ik ermee moest. Ik was er al mee naar de huisarts geweest, die me aanraadde om mijn oogleden schoon te maken met een wattenstaafje en niet prikkende zeep. Maar het mocht allemaal niet echt baten. Tot ik voor de zoveelste keer wel een stuk of 8 ontstekingen rond mijn oog had afgelopen weekend, en besloten had om eens in mijn natuur geneesmiddelen boekjes te duiken. En daar was hij hoor: mijn gouden tip!

Doe 2 theelepeltjes korenbloem en twee theelepeltjes rozenblad in een theezakje. Deze kun je bestellen via webshops met gedroogde kruiden. Doe wat water met het theezakje in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Laat het minimaal 10 minuten en maximaal 30 minuten koken. Wanneer het mengsel klaar is, dip je 2 wattenschijfjes in het water. Let op: laat het water eerst even afkoelen. Je wil niet je handen of ogen verbranden. Vervolgens leg je de wattenschijfjes op je ogen voor ongeveer 10 minuten.

Tip: Zet in de tussentijd een lekker rustgevend muziekje of een leuke podcast op zodat je niet gek wordt van het wachten met je ogen dicht.

Nadat ik dit had gedaan, waren de meeste van mijn ontstekingen een dag later weg. En die ene die er nog zat, was een stuk minder pijnlijk! En je bent erna ook nog eens heerlijk ontspannen!